årets NPF-pris ble delt ut til tidligere direktør for Oljeindustriens Landsforening (OLF), Per Terje Vold. – Vinneren har gjort petroleumsindustrien til en industri til å være stolt av, sa juryen.

Ikke så lite overraskende ble Per Terje Vold utnevnt som vinneren av årets NPF-pris på Sandefjordseminaret.

Før vinneren ble kjent annonserte juryen av vinneren av årets pris har satt mange problemstillinger på dagsorden, og representert en industri bransjen ønsker å være stolt av.

– Per Terje har stått i tet for samkjøringen mellom de ulike industriene, og har representert miljøvern og HMS. Aldri har vi hatt så mange gode kandidater til prisen som i år, men Per Terje har både vist innsats og fortsatt engasjement, var juryens begrunnelse.

Per Terje Vold ble mildt sagt tatt på senga under utdelingen, og la fem en improvisert takketale.

– Jeg har kun vunnet i bingo ‘en gang, og det var i 1973 da jeg fikk jobb i det som den gang var oljeavdelingen av direktoratet. Jeg er stolt at næringen, men vi skulle gjerne vært flere som var det. Jeg tror saktens det kommer, men muligens etter litt tid, sa Vold under takketalen.

Per Terje Vold ledet OLF fra 2004 til 1. januar 2010, da Gro Bækken overtok rollen.

NPF-prisen er bransjens høyeste utmerkelse, og tildeles årlig en kandidat som har utmerket seg. Alle medlemmene står fritt til å utnevne en kandidat som de mener fortjener prisen.

NPF har vedtatt følgende grunnlag for vurdering av kandidater til NPF Prisen:

«Prisen tildeles en person eller institusjon som gjennom sitt arbeid og/eller engasjement har bidratt til å sette en problemstilling som er viktig for bransjen på den nasjonale dagsorden.»

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR