Styret i Electromagnetic Geoservices ASA har utnevnt Christiaan A. Vermeijden som ny administrerende direktør.

Vermeijden er 42 år og kommer fra stillingen som Global Offshore Geoteknisk direktør i Fugro NV, der han var en del av konsernledergruppen.

Vermeijden har jobbet for Fugro siden 2000 i flere utfordrende lederstillinger rundt om i verden, og bringer med seg internasjonal erfaring og kunnskap om olje- og gassindustrien.

Han har en Master i Science (MSc) i fysisk geografi ved Universitetet Amsterdam og en Master i Business Administration (MBA) fra Rotterdam School of Management.

Nåværende administrerende direktør Stig Eide Sivertsen vil fortsette sin periode inntil Christiaan Vermeijden overtar rollen i begynnelsen av 2016.

Stig Eide Sivertsen. (Foto: EMGS)
Stig Eide Sivertsen fortsetter som CEO ut 2015. (Foto: EMGS)

Christiaan Vermeijden, vil, som en del av sin lønnspakken som konsernsjef i EMGS, motta 10 millioner opsjoner til å erverve et tilsvarende antall EMGS-aksjer til NOK 0,25. Innløsningskursen på NOK 0,25 er lik tegningskursen i Fortrinnsrettsemisjonen som vil bli foreslått under en ekstraordinær generalforsamling 26. november 2015.

– Vi er svært fornøyd med utnevnelsenn av Christiaan, og vi er sikre på at han vil være den rette personen til å utvikle EMGS fremover, sier formannen i styret, sier Eystein Eriksrud.

– Selskapet er nå i en bedre posisjon til å møte det utfordrende markedet, med en bærekraftig kostnadsbase, en sterkere balanse og en restrukturert ledergruppe. Samtidig er vi takknemlige til Stig Eide Sivertsen som tok på seg CEO-rollen i en vanskelig tid for selskapet, og sikret avtale fra interessentene til restruktureringsplanen samt gjennomføring av nødvendige kostnadsreduksjoner, avslutter han.

Les også: EMGS-sjefen kaster kortene

Forrige artikkelSaudi-Arabia presenterte klimamål
Neste artikkelSubsea 7 presterer langt bedre enn forventet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR