Nederlandske Heinen & Hopman har kjøpt 60 prosent av aksjene i Teknotherm Marine AS, inkludert selskapets underliggende døtre i Kina, Polen, Tyrkia, Sverige og Tromsø.

Teknotherm Marine AS er et firma innen salg, design og produksjon av kuldeanlegg til skip og offshore. Selskapet blir nå tilknyttet Heinen & Hopman, en av verdens ledende HVAC- og kuldeleverandører med over 30 strategiske etableringer globalt innen maritim sektor.

Les også: Ny hovedaksjonær i Rena Technology

Heinen & Hopman: – Et marked vi ønsker å vokse i

Kjøpet, som skjer med virkning fra 27. november 2015, innebærer ingen endring i forhold til Teknotherm sin profilering, lokalisering, ledelse eller ansatte, og merkenavnet vil videreføres og utvikles. Tidligere hovedaksjonær Eagle AS vil fortsatt eie 40 prosent av aksjene i selskapet.

– Vi ser på Teknotherm som en god kvalitetsleverandør med et sterkt merkenavn innenfor et marked vi ønsker å vokse i, sier CEO i Heinen & Hopman, Joep Hopman.

Han ser for seg muligheter for vekst både innenfor offshore og fisk globalt.

– Vi er små i global sammenheng og trenger en partner som H&H for å utvikle vårt konsept videre på verdensbasis, forteller styreleder og eier av Teknotherm, Pål Myklebust.

Heinen & Hopman har forpliktet seg til en langsiktig utvikling av Teknotherm Gruppen, blant annet gjennom en 10 års husleiekontrakt som sikrer hovedkontor og fabrikk lokalisert i Halden for samme periode.

– Vi ser frem til å starte prosessen sammen med H&H til å utvikle gode synergier blant annet gjennom sterkere globalt fokus på HVAC og Fisk. Dette vil komme både kunder, leverandører og egne ansatte til gode frem i tid, avslutter CEO i Teknotherm Gruppen, Roy Moberg.

Teknotherms Halden-kontor.

Forrige artikkelRussland stanser gassleveransene til Ukraina
Neste artikkelSiem gjør som Eidesvik

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR