Jorunn Sætre skal lede AGRs norske riggteam og selskapets Stavanger-kontor.,Sætre har nylig returnert til Norge etter å ha arbeidet som Vice President innen Teknologi og Production Enhancement i Halliburton ved selskapets hovedkontor i Houston. Tidligere har hun blant annet jobbet som administrerende direktør for Halliburton Skandinavia i ti år.

I tillegg har Jorunn Sætre hatt en rekke styreverv og tillitsverv i norsk næringsliv, blant annet ved International Research Institute of Stavanger (IRIS), NHO, Norsk Olje og Gass (tidligere OLF), Norsk Petroleumsforening (NPF) og ONS.

Sætre er utdannet ingeniør fra Bergen Ingeniørhøgskole.

– Vi er svært glade for at Jorunn blir en del av vår ledergruppe i AGR Norge. Med sin kompetanse og lange erfaring med offshore-operasjoner vil hun bidra aktivt til vår globale strategi for borekampanjer og riggstøtte til operatørene, sier Sjur Talstad, EVP for AGR i Norge og Russland.

I 2008 ble Sætre tildelt prisen «Oilwoman of the Year» av the Society of Petroleum Engineers (SPE) som første kvinne i prisens («Oilman of the Year») 20 år lange historie.

– Jorunn skal være med å videreutvikle AGRs borekampanjer som flere operatørselskap i fellesskap benytter for boring av sine brønner. Vi lanserte denne nye løsningen for industrien i 2007 og har gjennomført mange vellykkede operasjoner på norsk sokkel siden det, sier Talstad.

I løpet av året skal AGR starte en borekampanje for RWE Dea Norge AS, Lundin Norge AS, Norwegian Energy Company ASA og Repsol Exploration Norge AS.

I dag leder AGR en borekampanje med riggen Borgland Dolphin hvor fem operatørselskap er med.

AGRs Stavanger-team leverte nylig flere brønner for Statoil under Total Well Management Services-kontrakten som ble signert i 2012. Nå planlegger det samme teamet flere brønner for operatøren.

Forrige artikkelSkal samarbeide om brannbeskyttelse
Neste artikkelMaersk Giant-kontrakt for Talisman

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR