Renewable Energy Corporation har sikret seg en langsiktig kontrakt på leveranse av monokrystallin silisiumwafere til en verdi av 300 millioner dollar, eller om lag halvannen milliard norske kroner.

Petro.no

Der er det amerikanske selskapet Suniva som nå har sikret seg leveranser fra 2009 og fram til 2013. Avtalen er utformet som en ”take-or-pay”-avtale med forhåndsdefinerte priser og volumer for hele perioden, skriver Renewable Energy Corporation (REC) i en pressemelding.

Selskapet legger til at betingelsene er på linje med de andre kontraktene REC har inngått siden 2006, og at prisene er forhåndsdefinerte til å synke over tid. Prisen avhenger også av tykkelsen på waferne. Silisiumwafere er milliardbutikk for det norske selskapet. Siden 2006 har REC signert kontrakter for mer enn 30 milliarder kroner.

– Vi ser fram til å arbeide med det tekniske teamet til Dr. Arjeet Rohatgi for ytterlig å forbedre ytelsen til monokrystallinske silisiumwafere, sier visepresident for REC Wafer, Ingelise Arntsen, i en kommentar.

Forrige artikkelForeslår yrkesskadeerstatning for tre nye sykdommer
Neste artikkelMindre oljefunn nær Vargfeltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR