StatoilHydro og Eni har tildelt Norsk Helikopter en ny kontrakt for helikoptertjenester i Hammerfest fra 1. juni 2009. Kontrakten har en verdi på opp til 1,4 milliarder kroner.

Petro.no

Kontrakten har en varighet på 6 år + 3 x 1 års opsjoner og gjelder gjelder for to nye, sistegenerasjons helikoptere av typen Eurocopter EC225, som skal betjene tilbringer flyging og 24 timers søk- og redningstjeneste. Begge helikopterne vil være spesialutsyrt for å kunne operere i Barentshavet og vil blant annet være utstyrt med avisingsutstyr, heter det i en pressemelding fra Norsk Helikopter.

Samlet verdi for kontrakten er ca. NOK 1,4 milliarder, inklusive opsjonsperioder.

Helikopterne som skal leveres er nybygg av typen Eurocopter EC225. Denne helikoptertypen er en viderutvikling av Super Puma helikopterne som opererer ut fra Hammerfest under dagens kontrakt.

På grunn av lang leveringstid for helikopter fra fabrikk vil det frem til medio 2010 være en overgangsfase hvor tjenesten dekkes av helikoptrene i eksisterende kontrakt.

Norsk Helikopter har fra før langsiktige kontrakter med StatoilHydro, ConocoPhillips, BP Norge, Talisman Energy Norge, ENI Norge og Esso Norge. Selskapet har sitt hovedkontor på Sola, og har i tillegg baser på Flesland og Hammerfest.

Norsk Helikopter er eid av Andreas K.L Ugland (1%), Knut Axel Ugland Holding (50%) og Bristow Helicopters Ltd. (49%).

Forrige artikkelEn milliard for skotsk selskap
Neste artikkelStatoilHydro får kraftig kritikk fra egne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR