Statoil planlegger høyrisiko letebrønn utenfor Nordlandskysten.-Blir det treff, kan det åpne en ny provins, sier letesjef.

Prospektet det er snakk om heter Lovund og ligger i lisens 386 i Norskehavet, og ble tildelt i TFO 2005. Lisensen er heleid av Statoil, og omfatter blokkene 6609/12 , 6610/7 og 6610/10 .

– Prospektet ligger på Trøndelagsplattformen og kan betraktes som en «high impact opportunity,» men er også «high risk,» fortalte Statoils vice president exploration (letedirektør) for Norge, Gro Gunleiksrud Haatvedt under operatørens leteseminar i Oslo i går.

– Vi regner ikke den kommende brønnen inn blant «High impact»-brønnene, presiserer Haatvedt overfor Petro Media News.

– Til det er dette altfor høy risiko, det vil si vi regner sannsynligheten til å finne noe som altfor lav. Men vi tar sjansen likevel, for om vi skulle gjøre et funn, ville dette bety åpningen av et lite utforsket område i Norskehavet; en helt ny oljeprovins. Derfor er dette en spennende brønn. Alt avhenger av om vi har en kildebergart eller ei. Har vi det, er man ikke avhengig av lang migrasjon.

Statoil har fått tilgang til to sloter hos ExxonMobil som har kontrakten på semien «West Alpha,» og skal bruke den ene av disse til Lovund-boringen, den andre til boringen av sitt Jette-prospekt.

– Borestart er forventet etter sommeren, sier Haatvedt til Petro Media News.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR