Petroleumstilsynet har i samarbeid med Det Norske Veritas AS utarbeidet en ny rapport om Human Factors i bore- og brønnoperasjoner. Dataene for 2004 viser at antall brønnhendelser er redusert for produksjonsboring, men at risikoen i hendelsene har økt.

Rapporten oppsummerer tilbakemeldinger fra næringen, og inkluderer Ptils egne erfaringer fra granskinger og tilsyn rettet mot boreoperasjoner, i følge en nyhetsmelding fra Petroleumstilsynet (Ptil).

Human Factors er kunnskap og metoder som kan brukes til å vurdere og forbedre samspillet mellom menneske, teknologi og organisasjon.

Målet er å skape en arbeidssituasjon som i størst mulig grad bidrar til å realisere effektiv og sikker drift, og som tar hensyn til menneskets muligheter, behov og begrensninger.

Antall hendelser ned – men risikoen større
Bore- og brønnoperasjoner består av kompliserte arbeidsoperasjoner med stort risikopotensial for både person- og storulykker. Dataene for 2004 viser at antall brønnhendelser er redusert for produksjonsboring, men at risikoen i hendelsene har økt.

Det er ikke tilstrekkelig å fokusere på forbedring av tekniske løsninger for å redusere risikopotensialet. Man må også ta hensyn til menneskelige og organisatoriske forhold. Utfordringen er å få samspillet mellom menneske, teknologi og organisasjoner til å fungere på en best mulig måte.

Seminar
I forbindelse med fokus på Human Factors i bore- og brønnoperasjoner vil Petroleumstilsynet arrangere seminar onsdag 7. desember.

Hensikten vil i følge Ptlil være å få fram gode ideer og prosjekter fra industrien, i tillegg til å få formidlet hva Ptil legger i begrepet, og hvordan tilsynsmyndighetene jobber i forhold til det.

Nærmere informasjon om seminaret vil bli lagt ut på Ptils hjemmeside, melder Ptil.

Forrige artikkelPolhavet bør vernes mener Bellona
Neste artikkelPtil samtykker bruk av Bideford Dolphin på Viljefeltet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR