Repsol Exploration Norge AS følger opp Faroe Petroleums tradisjon med å døpe prospekter etter rockehelter (bl.a. Zappa, Cooper, Clapton – etter Frank, Alice og Eric), og når de i mai setter boret i bakken i letebrønn 6306/5-2 er det prospektet Hagar (etter Van Halens Sammy) som skal til pers.

Prospektet ligger på 224 meters havdyp i produksjonslisens 642 i den sørlige delen av Norskehavet, nordøst for Ormen Lange. Den nøyaktige posisjonen er 6°34’27,34″Ø og 63° 43′ 52,31″ N (ED50, UTM 32N). Avstanden til nærmeste kystlinje er 65 km til Smøla.

Den spanske operatøren har sikret seg semien ”Bredford Dolphin” til boreoperasjonene, som skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i Rogn- og Melkeformasjonen. Brønnen har planlagt oppstart i mai 2015, men det vil ikke bli boret i oljeførende lag før etter 15. juni.

Brønnen skal bores ned til en totalt dybde på 3.643 meter målt fra riggens boredekk, og ved boreslutt vil det innhentes geologiske data ved logging. Det er ikke planlagt sidesteg eller brønntest for letebrønnen, men et utvidet loggeprogram vil gjennomføres og kjerneprøver tas ved et funn. Brønnen vil deretter bli permanent plugget og forlatt.

Operasjonen er estimert til å vare i 80 dager ved tørr brønn, og i 100 dager ved funn av hydrokarboner.

Rettighetshaverne i PL 642 er Repsol (operatør, 40 prosent andel), OMV (20 prosent), Tullow (20 prosent) og Petoro (20 prosent).

 

Forrige artikkelKommunikasjonsstiftelse utvider Statoil-samarbeid
Neste artikkel– Bransjen er allerede omfattet av EUs klimamål

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR