For å omgå Hviterussland, vurderer det russiske rørledningsselskapet Transneft å bygge en ny oljeledning til Europa. Den kan være klar allerede i mars neste år.

Idag går 40 prosent av all russisk oljeeksport via rørledningen Drusjba gjennom Hviterussland, skriver Dagens Næringsliv.

Transneft har planene klare for en ny ledning som i stedet tar oljen til den russiske havnebyen Pimorsk ved Finskebukta. Den skal kunne transportere rundt én million fat per dag, og være ferdig allerede i mars neste år.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sier Transneft-sjefen Semjon Vainsjtok at dette ikke nødvendigvis betyr at Drusjba-ledningen blir stengt, men at oljen skal kunne fraktes der hvor betingelsene til en hver tid er best.

Russland har stadig vært i tottene på Hviterussland om prisen på kjøp og transport av olje og gass. Ved nyttår doblet Russland den sterkt subsidierte gassprisen for Hviterussland, som svarte med å innføre toll på transport av olje gjennom landet. Det igjen førte til at Russland skrudde av gasstrømmen i noen dager.

Ifølge Dagens Næringsliv har Vainsjtok i løpet av de siste seks årene sørget for å bygge nye rørledninger rundt Tsjetsjenia og Ukraina og de baltiske statene.

Forrige artikkelAl-Qaida truer USAs oljeforsyning
Neste artikkelVenezuela skjerper sikkerheten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR