Mercury var et marginalt gassfunn.,Statoil og «Transocean Spitsbergen» gikk fra skuffelsen på Atlantis , og rett på en ny med Barentshav-brønnen 7324/9-1 Mercury

LES OGSÅ: Tørt i Atlantis

Brønnen ligger på 414 meters havdyp noe sør for Atlantis , og ikke langt fra OMVs Wisting -funn. Brønnen fikk grønt lys fra Miljødirektoratet i midten av juli, og senest i går meldte enkelte medier om sannsynligheten for et betydelig funn. Slik var det altså ikke.

– Foreløpige beregninger av størrelse på funnet er mellom 1 og 2 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass, konkluderer Oljedirektoratet.

”Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomjura til sentrias alder (Realgrunnundergruppen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sentrias alder (Snaddformasjonen). Brønn 7324/9-1 påtraff om lag ti meter gassfylte reservoarbergarter i Støformasjonen i Realgrunnundergruppen. Reservoarkvaliteten er god. I Snaddformasjonen ble det påtruffet om lag 50 meter netto reservoarbergarter, hovedsakelig av dårlig reservoarkvalitet, og noen få soner med god reservoarkvalitet,” melder OD. Det er utført datainnsamling og prøvetaking.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1060 meter under havflaten, og ble avsluttet i Snaddformasjonen. Havdypet er 414 meter. Brønnen er nå permanent plugget og forlatt. Dette er den første letebrønnen i PL 614 . Tillatelsen ble tildelt i 21. konsesjonsrunde i 2011.

Mercury ble boret av semien ”Transocean Spitsbergen,” som nå skal bore undersøkelsesbrønn 7125/4-3 Ensis i PL 393 B, også denne med Statoil som operatør. Etter Ensis har Statoil to brønner igjen i sin bekreftede Barentshavkampanje, Isfjell og Pingvin. I tillegg har de Saturn- prospektet på vent.

Forrige artikkelNy kontrakt for SeaBird
Neste artikkelInngår distribusjonsavtale for hele Amerika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR