Hydex Gruppen trosser finanskrisen og startet 1. januar et nytt selskap rettet mot hydraulikkmarkedet. Instrumatic skal levere måleinstrumenter for hydrauliske systemer, både off- og onshore.

– Ved å opprette Instrumatic blir vi totaleleverandør av systemer og komponenter, sier Steinar Haugnes , gründer og daglig leder av Hydex Gruppen.

SKAL LEVERE TIL QUATALUM: Steinar Haugnes
(t.v), Frank Skogli og Stein-Ove Haugnes bidrar
alle til leveransene bestilt av Hydro og Qatar
Petroleum. (Foto: Hydex Gruppen)

Instrumatics produktportefølje vil bestå av måleinstrumenter som kan måle nivå, volumstrøm, forurensing, posisjon og varme i væsker og gasser, skriver selskapet i en pressemelding. I tillegg vil selskapet forhandle prosess- og oljefiltre.

Nyetableringen skjer på tross av den økonomiske nedgangen over store deler av verden.

– Deler av vårt marked er selvfølgelig rammet av den økonomiske krisen. Vi møter utfordringen ved å legge enda større vekt på nyutvikling, kompetanse, leveringsdyktighet og service. En våre fremste fortrinn er forebyggende vedlikehold. Det går aldri av moten, sier Haugnes.

Selskapets første store leveranse blir til Hydro Aluminium og Qatar Petroleums aluminiumsprosjekt Quatalum. Selskapets kjernemarkeder ligger innenfor olje og gass, energiproduksjon, prosess- og verkstedindustri, skipsfart og hydrauliske kjøretøy.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR