– Vi vil utnevne ny olje- og energminister i morgen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Av Øyvind Midttun

Statsminister Jens Stoltenberg kommenterte i dag Åslaug Hagas beslutning om å trekke seg som olje- og energiminister og leder for Senterpartiet.

Han opplyste samtidig om at Hagas etterfølger i regjeringen vil bli utnevnt i morgen, i siste statsråd før sommerferien.

Den nye statsråden vil komme fra Senterpartiet, bekrefter Stoltenberg.

– Det vil bli en olje- og energiminister fra Senterpartiet. Vil redegjøre for dette i morgen, sier Stoltenberg.

Stoltenberg sier han har hatt stor gelde av å samarbeide med Åslaug Haga, og legger vekt på at hun spilte en avgjørende rolle for å etablere et rødgrønt samarbeid.

Åslaug Haga var sammen med Kristin Halvorsen (SV) og Jens Stoltenberg (Ap) en av grunnpillarene i det rødgrønne regjeringssamarbeidet. Stoltenberg understreker i dag at Hagas avgang ikke rokker ved regjeringssamarbeidet.

– Samarbeidet som Åslaug Haga var med på etablere er ikke avhengig av enkeltpersoner. Vi kommer til å fortsette samarbeidet, sier Stoltenberg.

Regjeringssjefen sier han respekterer og forstår Hagas beslutning.

– Åslaug Haga har bedt om å fratre som statsråd. Det er ønske jeg respekterer og forstår. Når helsa svikter har man grunnleggende sett ikke noe annet valgt, sier han.

Haga er for tiden sykmeldt på grunn av høyt blodtrykk.

Bråket rundt Hagas privatøkonomi kommenterer han slik:
– Det har vært mye oppmerksomhet rundt hennes private forhold knyttet til skatt, knyttet til et stabbur, knyttet til en brygge. Jeg har vært opptatt av at alle fakta skal komme på bordet, det har hun selv også vært tydelig på.

– Men reglene gjelder for alle, også statsråder, sier Stoltenberg.

Forrige artikkelKina og Japan inngår gassavtale
Neste artikkelChávez truer med å stoppe oljesalg til EU

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR