Påtalemyndigheten i Russland reiser ny tiltale mot den fengslede tidligere oljemagnaten Mikhail Khodorkovskij. Men forsvarerne får ikke vite hva tiltalen består i.

NTB

Den fengslede tidligere oljemagnaten
Mikhail Khodorkovskij. Foto: Wikipedia

Forsvarsadvokat Jurij Sjmidt sa mandag til nyhetsbyrået AFP at nye anklager var blitt satt fram mot hans klient samme dag. Khodorkovskij har allerede sonet over halvparten av en dom på åtte års fengsel for svindel og skatteunndragelse.

– De nye anklagene ble framsatt 30. juni, og de er den samme blandingen av absurde og ikke beviste påstander om oljetyveri som før. Det viser hvor smålige og hevnlystne de som står bak denne kriminelle heksejakten er, framholdt Sjmidt.

Mikhail Khodorkovskij, som i sin tid var Russlands rikeste mann, ble arrestert i 2003. Han ble dømt til åtte år bak murene for lovbrudd han angivelig begikk som sjef for det nå oppløste oljekonsernet Yukos.

Behandlingen av Khodorkovskij ble på flere hold oppfattet som en maktdemonstrasjon fra Russlands daværende president Vladimir Putin. Analytikere mener saken var ledd i den russiske statens kamp for å sikre seg større kontroll over den innbringende energisektoren.

Forrige artikkelMange visjoner og lite penger i nord
Neste artikkelTørt i Throw-prospektet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR