Ingelise Arntsen, som har erfaring fra blant annet REC og Statkraft, har blitt utnevnt til administrerende direktør i Sway Turbine.

Turbinselskapet jobber med å utvikle en vindturbin med en produksjonskapasitet på 10 megawatt, omtrent dobbelt så mye som eksisterende turbiner. Turbinene skal kunne redusere kostnadene ved vindkraftproduksjon, og at kostnadsnivået for offshore vindkraft slik vil komme på linje med landbaserte vindmøller.

SWAY Turbine er et meget spennende selskap som over en årrekke har arbeidet målrettet med å finne gode og robuste løsninger på kanskje en av de viktigste utfordringer for fremtidens energiløsninger; hvordan vi skal få ned kostnadene ved produksjon av strøm basert på fornybare ressurser. Det er svært viktig og fremtidsrettet arbeid å få være med på å bringe fram bærekraftige og økonomisk lønnsomme produksjonsteknolgier. Dette ser jeg virkelig frem til, sier Arntsen i en pressemelding.

– Det er en spennende og solid eierkonstellasjon bak selskapet allerede som har støttet SWAY Turbine frem til det nivået bedriften er på i dag. Nå ønsker vi å utvide denne gruppen med internasjonale industrielle selskap som har ambisjoner innen fornybare teknologier har vilje, styrke og evne til å gi støtte til den videre kommersialisering av den nye vindturbinen som SWAY Turbine har utviklet, legger hun til.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR