Wärtsilä ruster opp i Sunnhordland med omfattende utbyggingsprosjekter på Stord og Bømlo. Den nye fabrikken som planlegges på Stord skal var på 16.000 kvadratmeter.

– I dag utvikles og bygges automasjonsproduktene til Wärtsilä fem forskjellige steder på Stord og Bømlo. Med en ny stor fabrikk får vi en samlokalisering av denne aktiviteten, sier administrerende direktør i Wärtsilä Norway, Arne Birkeland, i en pressemelding.

Wärtsilä opplever blant annet en sterk vekst i salget internasjonalt etter oppkjøpet av automasjonsaktiviteten i Aker Kværner Elektro i 2006, og har et stort arealbehov. Den nye fabrikken skal ligge i nærheten av Aker Kværners anlegg på Stord, og foreløpig står valget mellom to tomter; den ene ytterst på Eldøyane og den andre på Kjøtteinen. Selskapet vil inngå en langsiktig leieavtale med utbyggerne av tomtene.

I tillegg pusser selskapet opp og utvider administrasjonsbygget på Bømlo med 1.000 kvadratmeter. Etter utvidelsen har selskapet 3.000 kvadratmeter å boltre seg på her.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR