Faroe gjør funn ved Alvheim
Redaksjon
15. november 2018
Faroe gjør funn ved Alvheim
Redaksjon
15. november 2018

Faroe Petroleum er med på et nytt oljefunn i sin første letebrønn på britisk sokkel siden 2013.

De melder at boringen av Agar Plantain-prospektet ga gode resultater og at de utvinnbare ressursene i Agar estimert til å være mellom 15 og 50 millioner fat. Det vil si mellom 3,8 og 12,5 millioner fat til Faroe alene, da de eier 25 prosent i lisensen.

– Vi gleder oss  over et meget lovende funn i Agar Plantain-prospektet. Vi benyttet viktig kunnskap fra norsk sokkel og fulgte en trend fra det nye Frosk funnet i Alvheim-området over på britisk side. Dette er veldig spennende, og særlig sett i sammenheng med at vi også har en ny britisk letelisens i Edinburgh-prospektet, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum.

Et interessant aspekt med dette funnet er at det er mer verdifullt enn tilsvarende funn ville være i Norge. Forklaringen er betydelig lavere oljeskatt på  britisk sokkel. Faroe har dessuten et fremførbart underskudd fra tidligere virksomhet som gjør det nye funnet ekstra verdifullt.

Funnet ligger nær eksisterende infrastruktur. 12 kilometer mot sørvest ligger Apaches Beryl-installasjoner, mens Alvheim FPSO ligger 14 kilometer sørøst.

– Vi er midt inne i et travelt leteprogram. Dessverre fant vi bare små gassvolumer i Rungne-brønnen, men vi har ytterligere to brønner i Norge i år, Brasse øst, hvor vi er operatør og Cassidy, forteller Hammer.