Publisert 18. april 2018

Denne våren starter arbeidet på Dvalin-feltet i Norskehavet. Havbunnsrammen, som skal plasseres på 400 meters havdyp, er på vei til feltet fra verftet i Egersund.

Den 280 tonn tunge havbunnsrammen ble løftet fra kaien ved Aker Solutions sitt verft i Egersund til fartøyet «Deep Explorer» i kveldingen tirsdag. Etter et testløft, som forberedelse til offshore-operasjonen, satte skipet kursen mot Dvalin-feltet som ligger 260 kilometer nord-vest for Kristiansund.

Det er forventet at «Deepsea Explorer» kommer fram til feltet torsdag, hvor TechnicFMC starter arbeidet med å installere rammen på havbunnen hvor Dvalin-brønnene skal bores i 2019.

– Plasseringen av havbunnsrammen på sjøbunnen markerer starten på en aktiv vår for DEA og Dvalin-prosjektet. I løpet av de neste par månedene vil vi også forberede rørledningtraseen, løfte en modul om bord på Heidrun-plattformen og legge gassrørledningen på havbunnen, sier prosjektdirektør Keith O’Donnell.

Løfteoperasjonen i Egersund gikk etter planen, og er et direkte resultat av godt samarbeid og god planlegging av leverandørene og DEA. Dvalin-prosjektet følger både tidsplan og budsjett mot produksjonsstart i 2020.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger