Kværner-kran får navnet «Storen»

Publisert 12. november 2013

Kværner sin nye kran på Stord har fått navnet «Storen». Kranen blir innviet onsdag.,Juryen landet på navnet etter å ha gått gjennom og vurdert mer enn 2.500 forslag. Kranen vil bli innviet onsdag 27. november.

For å styrke konkurranseevnen på sammenstilling av moduler og plattformer, investerer Kværner 350 millioner kroner i en ny traverskran på Stord.

Kranen er på plass, og med en løftekapasitet på 800 tonn, en høyde på 115 meter og bredde på 153, er den Nord-Europas største i sitt slag.

Kværner inviterte på forsommeren ansatte og lokalsamfunnet til å gi innspill til navn på kranen. En jury fikk i oppgave å vurdere de ulike forslagene.

Juryen bestod av Stord-ordfører Liv Kari Eskeland, lektor og språkspaltist Kari Lønning Aarø, administrerende direktør Steinar Røgenes, leder i Verkstadklubben Amram Hadida og leder av Historiegruppa Leif Nilsen.

Det kom inn 2.524 forslag til navn. Av disse var det omtrent 1.000 ulike forslag. De mest populære var Goliat, Herkules, David, Hulken, Atlas, Kraken, Samson, Storen og andre variantar med Stord/Stor i navnet.

– Den nye kranen er en ruvende konstruksjon og langt større enn den gamle. Det var derfor naturlig for juryen å finne et navn som samsvarte med størrelsen på kranen, heter det i juryens begrunnelse.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger