Publisert 31. oktober 2018

Equinor og Johan Sverdrup partnerskapet tildeler kontrakt for stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup fase 2 til Kværner. Kontrakten har en verdi på omtrent 900 millioner kroner.

– Med denne kontrakten viser Kværner og norsk leverandørindustri at de nok en gang er konkurransedyktige i et internasjonalt marked. I første fase av prosjektet har mer enn 70% av kontraktene gått til norske leverandører. Når nå Kværner sikrer seg enda en kontrakt, ser vi at andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen vil få en enda høyere norsk andel enn første fase av prosjektet, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

Avtalen gjelder en EPC-kontrakt og omfatter prosjektering, anskaffelser og bygging av stålunderstellet til den andre prosessplattformen til Johan Sverdrup feltet. Understellet veier omtrent 12.300 tonn, og skal bygges ved Kværners verft i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet i løpet av våren 2021.

– Tidligere i år har flere Johan Sverdrup fase 2 kontrakter sikret aktivitet hos en rekke verft langs norskekysten i årene framover – først og fremst Haugesund, Egersund og Stord. Med denne kontrakten vil også Verdal kunne legges til denne listen, sier Bokn.

Ingeniørarbeidet vil bli utført på Kværner sine kontorer på Fornebu. Kontrakten vil bidra med omkring 300 direkte arbeidsplasser i byggeperioden.

Samlet for begge fasene på Johan Sverdrup anslår Agenda Kaupang en sysselsetting på mer enn 150.000 årsverk i Norge i perioden 2015-2025.

Første fase av Johan Sverdrup prosjektet forventes å starte produksjon i november neste år. I fase 1 omfatter utbyggingen fire installasjoner med stålunderstell: En boligplattform, en boreplattform, en stigerørsplattform og en prosessplattform.

I andre fase av Johan Sverdrup prosjektet bygges enda en prosessplattform med stålunderstell, og modifikasjoner gjøres på feltsenteret for å utvide produksjonskapasiteten fra 440.000 fat olje per dag til 660.000 fat olje per dag.

Kontrakten har forbehold om godkjenning av Plan for utbygging og drift for Johan Sverdrup fase 2 som ble innlevert til norske myndigheter 27 august 2018.

Annonse

Bli oppdatert!
Operatørkonferansen
Stavanger 14.-15. november
Se program og deltakerliste og meld deg på her!

Siste fra forsiden

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger