Publisert 10. desember 2018

Neptune Energy har fullført integrasjonen med tidligere VNG Norge AS, og er nå blant de fem største uavhengige produsentene på norsk kontinentalsokkel.

Selskapet overtar samtidig operatørskapet for utviklingsprosjektet Fenja i Norskehavet.

Integrasjonen mellom Neptune Energy og VNG Norge AS ble formelt godkjent 4. desember. Hele forretningen til tidligere VNG Norge, inkludert lisenser, operatørskap og ansatte er nå integrert i Neptune Energy Norge.

Fenja (PL 586) er et olje- og gassfelt under utvikling i Norskehavet, 120 km nord for Kristiansund, med estimerte utvinnbare ressurser på over 100 millioner fat oljeekvivalenter (i Pil-reservoaret). Feltet er en undervannsutbygging med tilknytning til Njord A. Produksjonsstart er planlagt til 2021.

– Sammenslåingen med VNG Norge styrker laget og gir oss flere konkurransedyktige vekstprosjekter på norsk sokkel. Fenja er vårt første opererte utviklingsprosjekt i Norge. Feltet tar i bruk innovative løsninger som gjør det mulig å produsere gjennom tilknytning til eksisterende infrastruktur over lang distanse. Dette bidrar til høy verdiforvaltning og reduserer utslipp i tråd med vår strategi, sier daglig leder Anne Botne i Neptune Energy Norge.

Hun legger til:

«Ved å utnytte Neptune Energys operative erfaring og eksisterende kontrakter, tar vi sikte på å realisere ytterligere muligheter og synergier fra Fenja til våre to andre opererte utviklingsprosjekter i Norge, Cara og P1 i Nordsjøen.»

Organisasjonen i Norge vil bli ledet av administrerende direktør Odin Estensen fra 2. januar 2019.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger