Ny rigg i rute – gammel rigg i opplag
John Økland
14. november 2018
Ny rigg i rute – gammel rigg i opplag
John Økland
14. november 2018

Awilco Drilling melder at byggingen av deres nye semi for norsk sokkel er i rute og på budsjett.

Prisen for å bygge riggen er oppgitt til moderate 425 millioner dollar. I tillegg kommer kostnader for å gjøre riggen «ready to drill» på 30 millioner dollar. 80 prosent av betalingen skjer først ved levering, som er planlagt i 2021.

De skriver i en oppdatering av «first steel» vil finne sted i disse dager og at de markedsfører riggen mot oljeselskaper på norsk sokkel. Samtidig bygger de sin organisasjon i Norge.

Selskapet har per nå to rigger i sin flåte.

WilPhoenix er på kontrakt med Shell på britisk side til september 2019. Avtalen er 19 faste brønner, med opsjon på ytterligere 10 stykker. Riggen har en forventet operasjonskost på 80.000 dollar per dag og en dagrate på 116.000 dollar. Denne raten endres til en markedsindeksert rate.

Den andre riggen, WilHunter, ligger fortsatt i opplag. Det er forventet at det vil påløpe en opplagskost på 2.000 dollar dagen for riggen, som ligger i kaldt opplag.

Riggselskapet rapporterer også en omsetning på 3,2 millioner dollar for tredje kvartal. Driftsresultatet lander på -6,5 millioner dollar.