Grenland Group og Ranaselskapet MOMEK Group AS går sammen for å videreutvikle Harstad-baserte Grenland Arctic AS til Momek Engineering AS.

De to aktørene mener de vil bli en perfekt match for leveranser til oljeindustrien i nord.

GODT FORNøYD: Hallgeir Skogen i Grenland
Group selger 70 prosent av Grenland Arctic.
(foto:GRENLAND GROUP)

– Gjennom selskapet Momek Engineering AS blir vi en solid aktør i Nord-Norge, sier Hallgeir Skogen, gründer og majoritetseier i Grenland Group.

MOMEK Group skal overta 70 prosent av aksjene i Grenland Arctic, som har sin hovedvirksomhet innenfor petroleumssektoren. Det nye navnet på det etablerte selskapet blir Momek Engineering AS.

– Grenland Groups hensikt med etableringen av ingeniørselskapet var motivert av at oljeindustrien er på vei nordover. Selskapet vil være tilstede i dette viktige vekstområdet. Nå ønsker vi å styrke denne satsingen gjennom et samarbeid med MOMEK Group, sier Skogen i en melding.

MOMEG Group er ett av Nord-Norges største verkstedkonsern, og er godt posisjonert innenfor både landbasert og offshorerelatert industri.

Begge parter er godt fornøyde med avtalen, og mener samarbeidet blir en vinn-vinn-situasjon for alle involverte.

– Et nordnorsk basert industrielt eierskap vil utnytte og utvikle den kompetansen som Grenland Group har bygd opp i Harstad, fastslår Hallgeir Skogen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR