Det nye datasystem er utviklet av studenter ved UiB som visualiserer hvor alle helikoptre og oljeinstallasjoner i Nordsjøen befinner seg til enhver tid. Hovedfagsoppgaven for de to studentene Daniel Lerum og Ove Dybvik Andersen i smarbeid med selskapet TietoEnator, er bakgrunnen for det nye systemet, melder oilinfo.

Kilde: Jean Jahren

Systemet visualiserer hvor alle oljeinstallasjoner og alle helikoptre befinner seg til enhver tid, og også om helikoptre er i luften eller står på bakken. For dette fikk de Kristofer Lemkuhls pris på 25.000 kroner for fremming av norsk næringsliv. Nå satser oppdragsgiver TietoEnator på å selge systemet til resten av verden.

Løsningen Daniel og Ove leverte, gir oss et betydelig konkurransefortrinn internasjonalt. Løsningen gjør det mulig å ha full oversikt over og bokstavelig talt følge helikoptertrafikken på en helt annen måte enn før. Det vil være et viktig arbeidsredskap, både for trafikk-, personell og beredskapsstyring, sier direktør Atle Hauge i TietoEnators.

Programmet sier fra om helikoptrenes beregnede posisjon i luften, hvor det kommer fra, hvor det skal, og hvem som er om bord. Det gir også informasjon om hvem som til enhver tid befinner seg om bord på de ulike plattformene.

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR