StatoilHydro har funnet mer gass/kondensat på Alve-feltet i Norskehavet.,petro.no

Funnbrønnen 6507/3-5 S ble boret i folengelse av en ordinær produksjonsbrønn. Hensikten var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter, som ligger dypere enn reservoaret som er påvist i tidligere brønner på Alvefeltet, melder Oljedirektoratet.

Størrelsen på funnet er mellom 3 og 5 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Det ble også påtruffet en tynn oljesone under gassen. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Brønnen vil bli midlertidig plugget, og det planlegges en komplettering av det tidligere påviste reservoaret høsten 2008. Gassen i Alvefeltet skal eksporteres gjennom Nornerørledningen til Åsgard transport, deretter til Kårstø og ut av landet.

Brønnen er den tredje letebrønnen i utvinningstillatelse 159 B. Tillatelsen ble opprinnelig tildelt i konsesjonsrunde 12B i 1989 og senere fradelt i 2004 som utvinningstillatelse 159 B.

Brønn 6507/3-5 S ble gjennomført med boreinnretningen Ocean Vanguard på 368 meters vanndyp. Ocean Vanguard skal nå til irsk sokkel for å bore en undersøkelsesbrønn for StatoilHydro ASA.

Rettighetshavere i Alve er StatoilHydro (operatør og 85 prosents eierandel) og Dong E&P Norge (15 prosent).

Forrige artikkelSjokkerende ofte sjokkert
Neste artikkelMærsk Giant skal bore for Talisman

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR