Oljeprisene stiger mandag morgen for andre dag på rad, og prisen på nordsjøolje er nesten halvannen dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag, ifølge TDN Finans.

Bakgrunnen for oppgangen er at Iran uttrykker optimisme om at Opec vil komme frem til en avtale om kutt i oljeproduksjonen, og at Irak varsler nye forslag for å bidra til enighet, før organisasjonen møtes i Wien i neste uke, skriver Bloomberg News.

Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh sa ifølge landets nyhetstjeneste Shana lørdag, at medlemslandene «høyst sannsynlig» vil komme til enighet.

Irak vil denne uken komme med tre nye forslag til avtale om produksjonskutt, som er i tråd med gruppens planer, sier Iraks oljeminister Jabbar al-Luaibi, ifølge The Wall Street Journal.

Møtes i Wien

Opec holder ministermøte i Wien 30. november, for å sluttføre avtalen organisasjonen kom til en foreløpig enighet om i september.

Gruppen arbeider med en plan om å begrense oljeproduksjonen for første gang på åtte år, men planen er blitt vanskeliggjort av Irans ønske om å øke produksjonen, og Iraks ønske om unntak fra produksjonskutt, for å kunne finansiere sin krig mot islamistiske militante.

– Det er ganske klart at enkelte mennesker er overbevist om at dette vil kunne føre til produksjonskutt. Potensialet for brudd på den avtalen som eventuelt kunngjøres, er stort, men det er et viktig steg, og det dreier seg om ganske anstendige volumer, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Forrige artikkelFlere rigger i aktivitet i USA
Neste artikkelNye sammenstøt rundt omstridt oljeledning i Nord-Dakota

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR