En ekstraordinær generalforsamling i Grenland Group tar sikte på å kaste en rekke styremedlemmer til fordel for nye utvalgte. Varslingen kommer etter at en advokat skal granske påstandene om at konsernsjefen har trakassert ansatte.

Etter et styremøte i selskapet tirsdag, kom meldingen om at det blir ekstraordinær generalforsamling i Grenland Group 21. oktober. Her skal aksjonærene få mulighet til å avsette valgte styremedlemmer til fordel for nye. Styret stemte om innkallingen og vedtaket ble gitt etter fire mot tre stemmer.

Flertallet oppgir følgende grunn: «Mener styret ikke lenger fungerer og ønsker at aksjonærene får mulighet til å velge nytt styre», skriver Dagens Næringsliv.

– Etter at styret i Grenland Group nå har besluttet å innkalle til ekstraordinær generalforsamling 21. oktober, vil vi forene alle gode krefter i arbeidet med å forberede denne på en best mulig måte. Som konsernsjef legger jeg vekt på at vi får ro rundt selskapet, sier konsernsjef Hallgeir Skogen i en pressemelding.

Ny generalforsamling skjer like etter at styret har engasjert advokat Else Bugge Fougner til å granske varslingene fra ansatte om at konsernsjef Hallgeir Skogen skal ha trakassert ansatte.

– Jeg er trygg på at videre undersøkelser vil bringe fram fakta og dermed tegne et annet bilde enn det vi til nå har sett. Det har stormet litt rundt meg og selskapet, det har vært slitsomt, men også lærerikt, sier Skogen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR