Blir tilbudt NOK 1.7 millioner hver i tillegg til kompensasjonen de allerede har fått, men Nordsjødykker Alliansen godtar ikke tilbudet.

Dermed får rundt 260 dykkerne tilbud om en totalsum på NOK 5.2 millioner hver, melder NRK . Kompensasjonen gjelder også dykkeres etterlatte.

– Vi har hatt møte med ministeren (arbeidsminister Robert Eriksen, red.) og fått tilbud om en erstatning på 20G, tilsvarende 1,7 millioner kroner, men det kan vi ikke gå med på det, rett og slett fordi vi fjor sommer – før dommen i Strasbourg- fikk FrP, Venstre og KrF med på 25G, sier Henning Olav Haug, leder i Nordsjødykker Alliansen, til Aftenposten.no.

Etter tilbudet forrige sommer vant nordsjødykkerne over staten i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

– Vi mener at vi må ha over 25G – 2,12 millioner – fordi vi mener at dommen må vektlegges, sier Haug.

Staten har tidligere blitt dømt i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg for ikke å ha gitt god nok informasjon til dykkerne om farene de ble utsatt for. Dommen kom etter en langvarig kamp for erstatning i det norske rettssystemet, og allerede i 2002 sa granskningskommisjonen (Lossius-kommisjonen) at dykkernes helseskader kunne være statens ansvar. Stortinget vedtok dermed at hver enkelt dykker skulle få en erstatning på 2.5 millioner kroner, i tillegg til 200.000 i oppreisning.

Forrige artikkelEnighet i frontfaget
Neste artikkelNytt Nokia-flaggskip avduket

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR