Norges første ingeniørutdanning i undervannsteknologi ble åpnet på Sotra utenfor Bergen i dag., Rektor Eli Bergsvik får en
sjekk på to millioner kroner
fra Erik M. Throndsen i
SR-Bank. (Foto: HiB)

Det nye bachelorstudiet er resultatet av et samarbeid mellom lokalt næringsliv, kommunene på Sotra og Høgskolen i Bergen.

Undervannsindustrien i Hordaland har et stort behov for kvalifiserte fagfolk, og bidrag fra næringslivet har gjort det mulig å starte opp utdanningen allerede denne høsten. Det melder Høgskolen i Bergen, som sammen med ekspertsenteret NCE Subsea er blant pådriverne bak etableringen.

SpareBank 1 SR-Bank skal dekke driftsutgiftene det første studieåret, mens AGR Group stiller med gratis undervisningslokaler i Straume Næringspark i samme perioden.

– Det er flott å oppleve at nærings- og samfunnslivet hjelper oss med å realisere en ny utdanning som er sterkt etterspurt i vår region, sier rektor Eli Bergsvik ved Høgskolen i Bergen.

Ifølge Bergsvik er det nye studietilbudet en av de mest populære ingeniørutdanningene denne høsten. Av 252 søkere har 55 studenter fått plass.

Forrige artikkelLivbåter kan stanse gassproduksjon
Neste artikkelSeadrill fikk milliardkontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR