Oljeprisen steg mandag morgen med nesten 2 prosent pga frykt for ny orkan i Mexico-gulfen. Dersom lavtrykket sørvest for Jamaica utvikler seg og setter kurs for gulfen kan dette igjen ramme den amerikanske produksjonen i gulfområdet. Dette blir i såfall den 21 navngitte orkan, og 2005 vil bli den verste orkansesongen siden 1933, skriver Imarkedet.

Mexicogulfen står for omtrent en tredjedel av den amerikanske oljeproduksjonen, og er nå 67 prosent under normalnivåene. Årsaken er herjingene til orkaner som Katrina og Rita, som har ført til store ødeleggelser for oljeselskapenes installasjoner.

Venter høy oljepris

Kilde: nopef.no

Ekspertene er uenige om den videre utviklingen til oljeprisen fremover. På den ene siden vil forventningene om lavere global etterspørsel, virke negativt inn. Inngangen til vintersesongen i Europa og USA vil imidlertid trekke opp.

David Thurtell, oljeanalytiker i Commonwealth Bank i Australia, sier at han tror det er lite sannsynlig med noe fall i oljeprisen på kort sikt.

Sliter

Produksjonen i Mexcogulfen sliter skikkelig. Det er veldig usannsynlig at prisene skal komme betydelig under 60 dollar i de neste månedene, uttaler Thurtell.

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR