Obama-administrasjonen forventes å legge fram en femårs nasjonal offshore-plan i dag. Planen kan inkludere tildeling av nye områder langs kysten av Virginia.

Planen vil fortelle oljeselskapene hvor de kan lete etter olje og gass langs kysten av stater som Texas, Alaska og Louisiana. Det forventes også at nye områder skal åpnes for leteboring mellom 2012 og 2017.

Industrikilder sier til Dow Jones at Obama-regjeringen kan komme til å tilby blokker utenfor kysten av Virginia for leie. Denne seksjonen har tidligere vært satt at til å leies ut i 2011, før Det hvite hus trakk området fra programmet i fjor, skriver Dow Jones.

Den nye planen skal også inkludere en tidslinje for seismikkarbeid ved Atlanterhavskysten, og muligheter for framtidig leie av områder langs østkysten.

Eksisterende undersøkelser tilsier at Atlanterhavet inneholder mer naturgass enn olje. Det passer godt inn i Obama-administrasjonens plan om å kutte drivhusgasser ved å bruke lavkarbon fossilbrensel, som en overgang til en lavkarbon økonomi.

Planen skal legges fram ved i Maryland onsdag morning.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR