For andre gang i år har Oceaneering hyret inn Olympic Zeus for å fjerne forlatte lete- og avgrensningsbrønner på norsk sokkel, også kjent som Rig Chase.

Mobilisering er planlagt til siste del av september og Oceaneering er åpne for å inkludere flere brønner på kampanjen.

– Mange ser på vår Rig Chase-løsning som en forsikringsordning der du flytter risiko fra rigg med høye rater, til fartøy med lavere rater. Spesielt i sesongen vi nå går inn i med mye variasjon i værforhold under riggflytt kan fartøysbaserte operasjoner være spesielt gunstig, sier forretningsutvikler Rune Høyvik Rosnes i Oceaneering.

Petroleumstilsynet gjennomførte i 2015 en omfattende gjennomgang av midlertidig forlatte brønner på norsk sokkel og planlegger nå en ny spørrerunde for oppdatert status.

– Flere operatører deler på tiden som går med til mobilisering/demobilisering og transit, som i de fleste tilfeller står for en stor del av totalkostnadene. Ambisjonen er å fjerne 30+ brønner på denne måten hvert år. Det står flere hundre slike brønner og forfaller på norsk sokkel, og vi håper operatørene ser verdien i å få ryddet unna det de kan med gunstige multiklients kampanjemodeller som denne, avslutter Høyvik Rosnes.

Forrige artikkelSiemens utviklar elektrisk nett på havbotn
Neste artikkelFall, biocidsprut i øynene, skip på kollisjonskurs og resten av uhellene i uke 31

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR