Oceaneering har vunnet flere viktige kontrakter de siste månedene. I neste uke kommer de til Sotra for å møte leverandører på OTD-messen.

-Vi er med for å treffe eksisterende og potensielt nye leverandører. Dette gjør vi for å få et innblikk i og bli presentert hva som rører seg av teknologiske løsninger som sikrer at kostnadseffektive gevinster opprettholdes, sier Jan Egil Werness, Supply Chain Manager i Oceaneering.

Store forventninger

Sammen med selskaper som Apply Sørco, Aker Solutions, Framo, ABB og TechnipFMC, skal Oceaneering være med på Contractors Market. Der får utstillere muligheten til å booke én-til-én-møter med kontraktørene. Werness ser fram til hektiske dager på Offshore Technology Days 17. – 18. Oktober.

–Vi er ikke på OTD for å kjøpe penner og binders. I en ellers hektisk hverdag er det veldig gunstig å få gjennomført mange møter og samtaler med eksisterende og potensielt nye leverandører i løpet av messen. Vi håper at Contractors Market blir positivt mottatt og at det vil gjenspeiles i antall møter som blir booket.

– Hvilke forventninger har dere til leverandørene?

-Vi håper å treffe leverandører som er i stand til å levere produkter og tjenester som møter våre krav til kvalitet. Her veier selvfølgelig HMS tungt. Ikke minst har vi forventninger til å få et innblikk i hva som rører seg på utviklingsfronten når det gjelder teknologi innen vår portefølje for både topside- og subsea-tjenester, forteller Werness.

Trenger gode leverandører

Det er ikke til å stikke under en stol at olje- og gassindustrien har vært gjennom noen tøffe år, og Oceaneering er intet unntak. De har redusert antall ansatte i Norge fra om lag 1.700 til 1.000. Nå ser det imidlertid lysere ut for selskapet. De siste månedene har de sikret seg flere viktige kontrakter for ROV-tjenester med blant annet Aker BP, Equinor og VNG Norge.

–  Det var veldig viktige kontrakter å dra i land, og vi ser på det som en stor tillitserklæring fra operatørene. I tillegg til å levere kvalitetsprodukter og tjenester, ligger vi godt framme teknologisk med å fjernstyre offshoreoperasjoner via 4G nettverk fra vårt “Mission Support Center” på land. Det er kjekt å være en ”front runner” på nye arbeidsmetodikker i bransjen, sier Merethe Berge Paasche, Business Development Manager i Oceaneering.

Med alle de nye kontraktstildelingene, ligger det også flere muligheter for leverandørindustrien.

– Oceaneering er avhengig av gode underleverandører. En underleverandør kan spille en stor rolle i utførsel av en eller flere deler av kontraktsforpliktelsene mellom oss og oppdragsgiver. Ergo er underleverandørene våre sentrale for at vi skal kunne oppfylle kontrakter og leveranser til den kvaliteten og prisen som er avtalt, forteller Berge Paasche.

Optimistiske

Selv om selskapet kan skilte med bedre driftsresultater enn de forrige tre årene, melder de at det fremdeles er skvis på marginer – selv med vesentlig lavere driftskostnader etter alle tilpasningene som er gjennomført. Det gjør at de ikke forventer et bedre resultat i 2018 enn fjoråret, men Oceaneering er likevel optimistiske for fremtiden.

– De siste 4-5 månedene har vi ansatt cirka 30 personer. Vi har også en offensiv holdning til å få inn lærlinger i alle disipliner. Fremover ønsker vi, som alle andre, forutsigbarhet. Det vil hjelpe i forhold til å skape en bærekraftig drift, som sammen med ny teknologi og nye måter å jobbe på, vil kunne øke inntjeningen, forteller Erik Sæstad, VP og Country Manager for Oceaneering Norway. 

Forrige artikkelStatoil tildeler Subsea 7 kontrakt på over en milliard kroner
Neste artikkelKjøper seg inn i rigg – kaller den Transocean Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR