Oceaneering AS er blitt tildelt kontrakt med Statoil for teknologiutvikling og testing av et nytt E-ROV konsept, melder Sysla Offshore.

Avtalen omfatter utvikling, produksjon, testing og mobilisering/demobilisering av et batteridrevet E-ROV system som utplasseres på havbunnen, uten at fartøy eller rigg kreves på stedet når subsea operasjonen utføres. E-ROV Systemet skal i stedet fjernstyres og opereres av ROV-piloter fra et landbasert operatørsenter utviklet av Oceaneering.

-Vi er stolte og takknemlige for at Statoil gjennom denne kontraktstildelingen viser oss tillit og anerkjennelse til å utvikle og teste utstyr og teknologi som vil være revolusjonerende for fremtidens ROV-tjenester. Dette gir muligheter for innovasjon og teknologiutvikling som vil bidra til kostnadsbesparelser og verdiskaping for begge parter. I dette prosjektet vil vi bruke vår egenutviklede elektriske eNovus ROV i kombinasjon med ny avansert teknologi. I dette inngår å kunne levere nødvendig batterikapasitet og kommunikasjons-koblinger for å støtte prosjektet fra vårt eksisterende onshore “Mission Support Center” i Stavanger, uttaler Erik H. Sæstad, Vice President and Country Manager for Oceaneering i Norge, ifølge Sysla Offshore.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelRekordinvesteringer i havvind
Neste artikkelAvviser oljesak mot Shell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR