Tirsdag meldte lisenspartner Noreco om gassfunn på Jette. Foreløpige beregninger viser at funnet ikke er lønnsomt, bekrefter OD.

Statoil Petroleum AS, operatør for lisens 385 , er i ferd med å avslutte boringen av letebrønn 6607/12-3 i Jette -prospektet. Brønnen påtraff gass i Fangst- og Båtgruppen. Reservoarkvaliteten var dårligere enn forventet. I tillegg ble det påtruffet gass i en tynn sandstein med usikker reservoarutvikling i kritt, i Cromer Knollgruppen.

Foreløpige beregninger viser at funnet ikke er lønnsomt. Det vil imidlertid bli gjennomført evaluering og analyser for å avklare nærmere ressurspotensialet i funnet.

Brønnen er boret omlag 15 kilometer nordvest for Norne -feltet.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i midtre til nedre jura reservoarbergarter i Fangst-og Båtgruppen.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 385. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2005.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 4.288 meter under havflaten og avsluttet i Åreformasjonen av tidligjura alder.
Havdypet er 363 meter. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Brønn 6607/12-3 ble boret av boreinnretningen «West Alpha», som nå skal til Lovund -prospektet i lisens 386 i Norskehavet for å bore undersøkelsesbrønn 6610/10-1 , der Statoil Petroleum AS er operatør.

Statoil er operatør med 45 prosents eierandel. North Energy har en andel på 15 prosent, Noreco har 20 prosent, og de siste 20 prosentene byttet Dong seg til fra North Energy tidligere i år.

Forrige artikkelSeabird med «Nortern Explorer»-kontrakt
Neste artikkelUtøver «West Epsilon»-opsjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR