Lisenspartner North Energy meldte om tørr brønn 17. desember i fjor. Nå bekrefter Oljedirektoratet (OD) at brønnen var tørr.,Letebrønn 7/8-6 S i lisens 498 ligger 35 kilometer nordvest for Ula -feltet i den sørlige delen av Nordsjøen.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sen kritt alder (Torformasjonen). Brønnen påtraff 25 meter tykk reservoarbergart med dårligere reservoarkvalitet enn forventet i Torformasjonen. Brønnen er den første letebrønnen i PL 498. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2008.

Brønnen ble boret til et vertikalt av dyp av 3.065 meter under havflaten og ble avsluttet i Torformasjonen i sen kritt. Havdypet er 82 meter. Brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 7/8-6 S ble boret av «Maersk Guardian», som nå skal til utvinningstillatelse 453 S i den sørlige delen av Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 8/5-1 , Ogna , for Lundin Norway AS.

Partnere i lisensen er Lotos (operatør med 25 prosent eierandel), Edison (25 prosent), North Energy (25 prosent) og Skagen44 (25 prosent).

LES OGSÅ:

Nok en tørr brønn for North

Forrige artikkelSelger Bergen Group Halsnøy
Neste artikkelFlere kontrakter til DOF Subsea

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR