OMV får nok et grønt lys for ny Barents-brønn.,OMV traff blink i Wisting Central i PL 537 i høst, men måtte konstatere at den andre brønnen i lisensen, Wisting Alternative, var tørr . Forrige uke fikk operatøren Petroleumstilsynets velsignelse til å gå i gang med enda en brønn i lisensen: 7324/7-2 Wisting Main. Nå har selskapet også fått klarsignal fra Oljedirektoratet.

LES OGSÅ: Wisting gir håp for Hoop

Brønnen er lokalisert 262 km nord-nordvest for Nordkapp, og 182 km sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen er ca. 418 meter.

Wisting Main skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen etter å ha boret inn i Intra Snaddformasjonen. Total dybde for brønnen er 1700 meter.

Mens de to forrige Wisting-brønnene ble boret med «Leiv Eiriksson», tar OMV denne gangen i bruk semien «Transocean Barents». Oppstarten var opprinnelig planlagt før utgangen av mars, men da riggen er i et 47-dagersprogram for GDF Suez er tidligste, realistiske spud-tidspunkt i slutten av april. Varighet av operasjonen er anslått til omtrent 52 dager, avhengig av funn.

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Forrige artikkelMeklingsfrist ved midnatt
Neste artikkelMarine Contracting landet Petrofac-kontrakt

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR