Oljedirektoratet har gitt Total tillatelse til å bore Skirne Øst i Nordsjøen.

Total E&P Norge skal etter planen bore letebrønn 25/6-5 S Skirne Øst i PL 627 i Nordsjøen i mars. Ptil har fra før av gitt operatøren klarsignal for starte boreoperasjonen. Vanndypet på borelokasjonen er 120 meter, og operatøren har hyret ”Leiv Eiriksson,” som skal bore brønnen, og et potensielt sidesteg, i oppankret modus.

Når brønnen spuddes, er formålet å undersøke om det finnes gass i Middle Jurassic Hugin -formasjonen. Hovedbrønnen skal bores til et TD på 2.523 meter og logges, og skal underveis kalibrere dybden for top Hugin -horisonten, rekognosere Hugin -formasjonssektor, og påvise tilstedeværelse av hydrokarboner i denne seksjonen.

Det eventuelle sidesteget skal bores til et TD på 2.627 meter og logges. Denne brønnbanen skal rekognosere Hugin formasjonssektor, bore kjerneprøve av Hugin -formasjonen og evaluere reservoarparametrene, påvise tilstedeværelse av hydrokarboner i denne seksjonen og bestemme høyden av kolonnen ved å bore til hydrokarbon/vann -kontakten, samt å karakterisere både reservoar og fluid i hydrokarbonførende lag. Planlagt varighet for boreoperasjon er 119 dager med sidesteg og brønntesting.

Rettighetshaverne for lisensen er: Total Norge E&P AS (operatør – 40 prosent andel), med Centrica, Det Norske og Faroe Petroleum som partnere med 20 prosent andel hver.

Forrige artikkelOljeselskapenes kapitaldisiplin skaper røde tall for Aker
Neste artikkelLeteuken – Uke 9, 2015

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR