Oljedirektoratet har gitt samtykker til oppstart av Edvard Grieg oljerør og Utsirahøgda gassrørledning. Investeringene for begge transportsystemene har blitt lavere enn forutsatt i PAD.

Transportløsningene blir en del av utbyggingen av feltene Edvard Grieg og Ivar Aasen på Utsirahøgda i Nordsjøen. Oppstart av Edvard Grieg-feltet er planlagt mot slutten av 2015.

Tidligere denne uken fikk Lundin Petroleumstilsynets (Ptils) samtykke til oppstart og drift av Edvard Grieg.

Les mer: Edvard Grieg-ja

Planlagt oppstart for Ivar Aasen er ett år senere. Ivar Aasen skal benytte begge rørledningssystemene.

Transportsystemet for olje omfatter en 43 kilometer lang 28 tommers rørledning mellom Edvard Grieg-plattformen og et nytt Y-tilknytningspunkt, som er installert på Grane oljerør om lag 4 kilometer fra Grane.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Illustrasjon: OD
Illustrasjon: OD

Gasstransportsystemet omfatter en 94 kilometer lang 16 tommers rørledning fra Edvard Grieg-plattformen til et undervannstilknytningspunkt (T-tilknytning) på Beryl-rørledningen. Denne er igjen tilknyttet Scottish Area Gas Evacuation (SAGE) rørledningen på britisk sektor.

Rettighetshaverne for de to transportsystemene er de samme som i Edvard Grieg og Ivar Aasen. Statoil har vært operatør for begge transportsystemene, som fikk godkjent sine Planer for anlegg og drift (PAD), i 2014. Gassco tar over som operatør av Utsirahøgda gassrørledning når den kommer i drift.

De to transportsystemene er levert i henhold til tidsplanen. Investeringene for begge har blitt lavere enn forutsatt i PAD.

Forrige artikkelØker driftsresultatet med 36 prosent
Neste artikkelFår redusert eierandel i Nigeria-felt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR