Odfjell Drilling er tildelt en kontrakt med BP om levering av en ny halvt nedsenkbar boreenhet som skal brukes i britisk sektor vest for Shetland.

Kontrakten har en verdi på USD 1,2 milliarder, tilsvarende syv milliarder kroner etter dagens kurs, eksklusiv opsjonene, og er den største kontrakten i Odfjell Drillings 40-årige historie.

Den nye enheten skal delta i boringen på Schiehallion- og Loyal-feltene og vil være en viktig del av Quad 204-utbyggingen. Kontrakten, som skal godkjennes av Quad 204-partnerskapet i løpet av første kvartal 2012, har en varighet på syv år, og forventet oppstart er fjerde kvartal 2014.

Viktig for Odfjell Drilling
– Kontrakten med BP er svært viktig, sier konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling.

Han sier at den gir et kraftig bidrag til selskapets videre vekst og bekrefter Odfjell Drillings posisjon som en anerkjent, internasjonal boreentreprenør.

– Vi har en solid merittliste når det gjelder levering av nybygg til rett tid og innenfor budsjettrammene, og dette nybygget for BP blir selskapets femte nye dypvannsenhet. Vi verdsetter forholdet vårt til BP svært høyt og ser fram til å bygge videre på dette i årene som kommer, sier Lieungh.

Sør-Korea
Den nye riggen skal bygges i Sør-Korea av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), og er basert på GVA7500-designet, som er spesielt utviklet for krevende værforhold.

Riggen blir en søsterrigg til Deepsea Atlantic og Deepsea Stavanger, begge levert fra verftet fra DSME.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR