Odfjell mistet for kort siden kontrakten for plattformboring for Statoil på 5 plattformer og dette får nå kosekvenser for bemanningen i selskapet. Stavanger Aftenblad skriver i dag at inntil 200 ansatte må gå og at Stavanger kontoret til Odfjell vurderes nedlagt.

Statoil  utøvet 31.mars opsjoner for tidligere tildelte kontrakter på boretjenester, til 17 faste installasjoner på norsk sokkel. Selskapet anslår samlet kontraktsverdi for kommende to-års-periode til opp mot NOK 5 milliarder.

Statoil tildelte i 2012 kontrakter for fire år med tre opsjoner på to år til Archer, KCA Deutag og Odfjell. Selskapet forlenger avtalene med leverandørene, med utøvelse av første opsjon.

Opsjonsperioden vil vare fra 1. oktober 2016 til 1. oktober 2018, med noen endringer i tildelingsomfang. I denne runden mistet Odfjell viktige kontrakter som nå får konsekvenser for de ansatte i selskapet.

Les også: Statoil tildeler milliardkontrakter innen boretjenester – Petro.no

Tillitsvalgt Veronica Nistad i IndustriEnergi sier til Stavanger Aftenblad  at kuttene rammer hele ingeniørområdet i selskapet både i Stavanger, Bergen og internasjonalt.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Se også filmen fra Deepsea Atlantic sin oppstart  på Johan Sverdrup

http://https://www.youtube.com/watch?v=FZd4Qgqhj8w

 

 

 

Forrige artikkelRoss Offshore tildeler Safepath kontrakt for havovervåkning
Neste artikkelNy overvåkingsteknologi oppdager oljesøl rekordraskt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR