Nybygget ”Deepsea Aberdeen” gikk til bunns ved kai; usikkerhet rundt milliardkontrakt.

Ingen skal ha kommet til skade da riggen, som er under bygging ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) i Sør-Korea, sank ved kai lørdag morgen.

– Det har trengt vann inn i skroget på en rigg vi har bestilt fra verftet DSME i Sør-Korea. Skroget står nå på bunn ved kai, sier pressekontakt i Odfjell Drilling, Gisle Johanson, til NRK.no. Johanson sier selskapet nå avventer mer informasjon fra det sørkoreanske verftet om hva som har skjedd.

Riggen skulle etter planen leveres i andre kvartal 2014 og være operativ på britisk sokkel i fjerde kvartal 2014, men inntil situasjonen er avklart, vil uhellet vil skape usikkerhet rundt leveringstidspunktet. Det vil også skape usikkerhet rundt oppstarttidspunktet for den største kontrakten i Odfjells historie ; NOK syv-milliarders kontrakten for boring på Schiehallion – og Loyal -feltene som del av BPs Quad 204 -utbygging på vest for Shetland.

”Deepsea Aberdeen” er av GVA 7500 (enhanced) –design og er søsterrigg til semiene ”Deepsea Stavanger” og ”Deepsea Atlantic,” begge levert fra samme verft. Riggen vil kunne operere i harsh-weather områder på opptil 3.048 meters havdyp.

Les mer om riggtypen hos Oljefakta.no.

Forrige artikkelStatoil i gang med ny Barentshav-brønn.
Neste artikkel”Deepsea Aberdeen” flyter igjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR