Tidligere i høst skrev petro.no at to tilknytningsprosjekter, Fenja og Skarfjell, har havnet på bordet til Olje- og energidepartementet på grunn av uenighet mellom eierne av funnet og eierne av vertsplattform.

Nå er OED også bedt om å avgjøre vilkårene for å knytte Bauge til Njord.

Det viser informasjon i offentlige postlister, og Statoil bekrefter også at «saken ligger hos departementet». 

OED er bedt om å ta en«avgjørelse etter TPA-forskriftens § 13», som sier følgende:

«Uenigheter som oppstår under denne forskrift kan bringes inn for departementet til avgjørelse. Departementet kan begrense sin avgjørelse til å gjelde deler av uenigheten. Før vedtak fattes, skal hver part gis anledning til å uttale seg. Departementet kan kreve at partene fremlegger de opplysninger som er nødvendig for å fatte vedtak.»

Bauge-funnet ligger om lag 16 km nordøst for den valgte tilknytningsplattformen, Njord A, som nå er under ombygging på Stord.

Utbyggingen er planlagt med én havbunnsramme, to oljeprodusenter og en vanninjektor. Investeringsanslaget er på 4,1 milliarder kroner.

Partnere i Bauge er Statoil (35%), Engie (10%), Point Resources (17,5%), DEA Norge (27,5%), Faroe Petroleum (7,5%), VNG Norge (2,5%).

Partnere i Njord er Statoil (20%), Engie Norge (20%), DEA Norge(50%), Faroe Petroleum (7,5%) og VNG Norge (2,5%).


Mer om reutviklingen av Njord og de andre utbyggingsprosjektene på norsk sokkel, får du på Operatørkonferansen i Stavanger 15. og 16. november.

Se program og deltakerliste og meld deg på i dag!

Forrige artikkelNå har Askeladden fått SUT
Neste artikkelAGR vinner kontrakt med MOL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR