Med Hydro som vertskap vil statsministrene Tony Blair og Jens Stoltenberg stå for den offisielle åpningen av gassrørledningen Langeled i London 16. oktober.

Åpningsseremonien i London markerer at den sørlige delen av Langeled, mellom Sleipner-feltet og mottaksanlegget i Easington, er ferdigstilt og at gasseksporten til Storbritannia gjennom dette gassrøret er i gang, skriver Hydro.

Langeled inngår som en viktig del av den Hydro-opererte Ormen Lange-utbyggingen. Statssekretær Morten Wetland ved Statsministerens kontor understreker at det er grunn til å være stolt av dette norske bidraget til forsyningssikkerheten i det britiske gassmarkedet.

Før den offisielle åpningen i London skal det holdes en folkefest i Easington, 14. oktober, hvor hele landsbyen er invitert til et stort engelsk teselskap.

Verdens lengste
Den 1.200 kilometer lange rørledningen Langeled er verdens lengste undersjøiske gassrørledning og forbinder Ormen Lange-feltets gassanlegg på Nyhamna i Aukra kommune med mottaksanlegget i Easington på nordøstkysten av England.

Ormen Lange-feltet i Norskehavet vil kunne forsyne Storbritannia med 20 prosent av landets gassbehov, når det starter produksjonen i oktober neste år.

Forrige artikkelNorge og EU ser på flere gassrør
Neste artikkelStatoil styrker seg i Mexico-golfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR