Noen forsinkelser på grunn av markedet, men emisjonen vil gå som planlagt. Daewoo-verftet i Sør-Korea bekrefter nå bestilling av to halvtnedsenkbare borerigger fra Frigstad Offshore Drilling. Det går frem av en pressemelding sendt ut av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co melder Imarkedet.

Kilde: tm

Ordren omfatter to semi-borerigger med en samlet pris pr. enhet på 480 millioner dollar på nøkkelferdig basis. Den første riggen skal leveres i slutten av 2008, og den neste i midten av 2009. Riggen skal kunne bore på havdyp inntil 12.000 fot.

Dagens Næringsliv skrev itidligere at tilretteleggerne av emisjonen i Frigstad Offshore hadde lagt emisjonen på is etter tilbakefallene for oljesektoren sist uke.

Dette benekter adm. direktør Harald Frigstad overfor Upstream i dag. Meglerhusene jobber med en emisjon på 230 millioner dollar. Han innrømmer at det er noen forsinkelser på grunn av markedet, men emisjonen vil gå som planlagt.

Gitt den globale økonomiske oppturen og oljeprisoppgangen, akselererer oljeletingsaktiviteten, og ytterligere ordre for rigger er ventet, melder Daewoo .

Forrige artikkelGahr Støre: – Dialog med russerne
Neste artikkelNTNU-professor tildelt forskerpris av Statoil

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR