Jarand Rystad fra Rystad Energy har pekt ut de beste og mest lovende selskapene på norsk sokkel. Nå kan Revus-toppene le hele veien til prisutdelingspodiet, også.,

JURYENS DOM: Ble kommunisert av Jarand Rystad.
(Foto: HENRIK SALTHE)

Rystad Energy har delt ut sin egen, lille private Oscar-pris for norsk sokkel. Konsulentselskapet har pekt ut de beste selskapene blant de som selskapet karakteriserer som «angriperne» på norsk sokkel; mindre, aggressive selskaper.

Beste leting
Flere selskaper var nominert til prisen for beste leteresultat, blant annet BG, Revus og Lundin. Særlig er det Luno- og Jordbær-funnene som har gitt gode utslag i leteregnskapene.

– Vinneren av denne prisen er Revus. Det er flere årsaker til dette. Blant annet var selskapet veldig viktige når det gjaldt å sikre seg riggen «Bredford Dolphin». Samtidig har de stått for farm-ins med veldig god timing, gode treffresultater på Luno og Jordbær og de sikret seg en god posisjon når det gjelder leteareal veldig tidlig. I tillegg trodde de på Luno, på tross av vanskelige data, sier Jarand Rystad.

ærespris
Revus-teamet fikk også Rystads ærespris for Norges beste lete-team. Jarand Rystad peker på jobben ledelsen har gjort både i Enterprise, og senere i oppkjøpsaktuelle Revus Energy.

– Først klarte teamet å skape verdier på 100 millioner dollar hvert år siden 1990, helt fram til selskapet ble solgt i 2002. Teamet var veldig viktige i funnene av Jotun, Skarv, Goliat, Idun, Snadd, Jordbær, Luno og Ipswich og de har stått for 100 letebrønner, forteller Rystad.

Lundin, Det norske og Wintershall
Det var ikke bare Revus som fikk heder og ære av Rystad Energy. Det norske fikk pris for beste leteareal mens Lundin fikk et klapp for skulderen for å være den beste produksjons- og utviklingspartneren i Norge, blant annet fordi de har klart å bygge opp en stor organisasjon på veldig kort tid. Den siste prisen, for beste kjøp, var også knyttet til Revus. Den prisen gikk nemlig til Wintershall, som har lagt inn bud på aksjene i selskapet.

– Budet er en fulltreffer i den strategiske blinken. Selskapet har en portefølje med mye oppside, budet kommer med en veldig god timing, og Wintershall får en veldig sterk organisasjon, sier Rystad.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR