Lundin har fått Ptils tillatelse til å bore letebrønn 8/5-1 Ogna.,Brønnen ligger i lisens 453S i den sørlige delen av Nordsjøen, mellom Ula og Yme , circa 165 kilometer sørvest for Egersund.

Boringen er planlagt startet 13. januar neste år, og vil ha en varighet på minst 54 dager. Målreservoarene ligger i Jura i Sandnes- og Bryne-formasjonene, og i Trias i Skagerrakformasjonen. Toppen av målet ligger 2.282 meter under havoverflaten, mens total vertikal dybde for brønnen er planlagt til 2.444 meter fra boredekk. Lundin tror det er rundt 22 prosent sjanse for at prospektet skjuler rundt 157 millioner fat oljeekvivalenter.

Dersom det blir gjort funn i brønnen, vil det bli gjennomført produksjonstest, og den samlede varighet av aktiviteten kan bli opp til 108 dager. Havdypet på stedet er 72 meter.


Brønnen skal bores med den oppjekkbare boreinnretningen «Maersk Guardian». Innretningen ble bygget i 1986 ved Hiatchi Zosen i Japan. «Maersk Guardian» eies av Maersk Drilling og opereres av Maersk Drilling Norge AS’ hovedkontor i Stavanger. Innretningen er registrert i Singapore og har klasse hos Lloyds. Den fikk samsvarsuttalelse fra Ptil i november 2002.

Partnere i PL 453S er Lundin (operatør med 35 prosent eierandel), Noreco (25 prosent), Det norske (25 prosent) og VNG (15 prosent).

Forrige artikkelUtvider «Safe Scandinavia»-kontrakt
Neste artikkelHelge Eide slutter i DNO

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR