Kværners finansielle resultat for tredje kvartal i år var NOK 148 millioner. Det er en økning fra NOK 109 millioner i andre kvartal, men en nedgang fra NOK 194 millioner i tredje kvartal 2014.

økning på 36 prosent fra forrige kvartal, da resultatet var på 109 millioner kroner.

Sammenlignet med tredje kvartal 2014 er det en nedgang, fra NOK 194 millioner kroner. Det kommer frem i Kværners resultat for tredje kvartal 2015.

Med den siste kontrakten i oktober for det tredje understellet til Johan Sverdrup plattformene er ordreboken fortsatt på et nivå som gir tilfredsstillende forutsigbarhet, ifølge Kværner.

Les også: Statoil tildeler Kværner Verdal Johan Sverdrup-kontrakt

Driftsinntektene  i  tredje  kvartal  ble  2.858 millioner  kroner. Dette var en nedgang  fra  3.125 millioner  i  andre  kvartal, og en nedgang fra 4.004 millioner i tredje kvartal 2014.  EBITDA marginen (resultat før skatt,  renter, av- og  nedskrivninger) ble likevel forbedret fra 4,8 prosent i tredje kvartal 2014, 3,5 prosent i andre kvartal 2015 til 5,2 prosent i tredje kvartal i år.

I henhold til plan

Flere prosjekter er nå inne i krevende faser. Likevel er alle leveranser på plan i henhold til det som er avtalt med de respektive kundene, ifølge selskapet.

– Vi er på plan både når det gjelder gjennomføring av prosjekter og styrking av konkurransekraft, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

– Kværner har en solid finansiell plattform uten gjeld. Kundene våre verdsetter i økende grad verdien av vår ekspertise for forutsigbare leveranser. Mange aktører har nå bare fokus på nedskalering. Kværner vil kombinere den pågående restruktureringen med spissede investeringer i anlegg og mer kompetanse. Vi sikter på å ivareta vår robusthet for å komme ut av denne krevende perioden sterkere og mer fleksible, sier Haugan.

Ordrereserven var NOK 19.353 millioner i tredje kvartal 2014, NOK 17.742 millioner i andre kvartal 2015, og endte på 16.232 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal i år. Ordreinngangen i tredje kvartal 2015 var på 2.027 millioner kroner.

– Mens nedgangstidene i industrien har pågått, har Kværner vist konkurransekraft og videreført forutsigbarheten på et godt nivå. Vi har i løpet av 2015 vunnet en rekke kontrakter som var på toppen av vår prioriteringsliste i 2014. Vi ser at antallet prospekter er redusert for de neste 12 månedene. Samtidig er det noen interessante muligheter der vår ekspertise kan passe godt. I løpet av de kommende kvartalene vil vi gjennomføre pågående programmer for økt konkurransekraft og bruke dette for å posisjonere oss for utvalgte prosjekter, avslutter Haugan.

Les også: Kværner sikrer Sverdrup-kontrakt til NOK 2 milliarder

Forrige artikkelVil utvide TFO 2016 med 56 nye leteområder
Neste artikkelOD samtykker til oppstart av rørledninger

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR