Det Stavangerbaserte brønnintervensjons selskapet Altus Intervention og det internasjonale teknologiselskapet Qinterra Technologies danner en global leder innen brønnteknologi.

Med hovedkontor i Stavanger, vil selskapet bli markedsført under navnet Altus Intervention, som samler over 1.000 ansatte i fire regioner: Storbritannia & Vest-Afrika, Norge & Danmark, Amerika, Midtøsten & Asia Pacific.

I forbindelse med oppkjøpet i 2014 etablerte oppkjøpsfondet EQT de to selskapene Altus
Intervention og Qinterra Technologies. Det samlede selskapet leverer et utvalg av innovative og velprøvde brønnintervensjons teknologier, verktøy og tjenester til den globale olje- og gassindustrien.

Konsernsjef Åge Landro, som startet i selskapet i februar 2016, vil fortsatt lede det samlede Altus Intervention og deres plan for å gjøre brønnintervensjon smartere.

– Det er tøffe tider, men med riktige valg og en betydelig satsning på innovasjon har selskapet de siste 12 månedene økt kontraktsporteføljen med 40 prosent og har hatt en omsetningsvekst på mer enn 50 prosent innen nedihullsteknologi globalt. Vårt fokus er å levere smartere løsninger i et marked i endring og vil i den nærmeste framtid lansere neste generasjons nedihullsteknologi og banebrytende digitaliserings løsninger.

Dette er en milepæl for Altus Intervention. Med 40 års erfaring, solid kompetanse og
nyskapende teknologi er selskapet godt rustet for å støtte oljeselskapene og til å bidra til å
forme framtidens brønnintervensjon. Med teknologi- og innovasjonssentre i Stavanger og
Houston, har konsernet investert over 500 millioner kroner i ny teknologi de siste tre årene, og vil fortsetter å satse videre på forskning og utvikling.

Selskapet har det siste året sikret en rekke kontrakter med oljeselskaper i alle regioner hvor selskapet er etablert. Noen av kontraktene som trekkes fram er med oljeselskaper som Maersk i Danmark og Storbritannia, Shell i Storbritannia, USA og Norge, Statoil i Norge og Petronas i Malaysia.

– Dagens oljebransjen er åpen for ny teknologi og innovative løsninger. Ved å samle
teknologien, kompetansen og erfaringen, vil vi forme en global leder innen brønnintervensjon, som gir kundene enklere tilgang på smartere nedihullsteknologi i alle fire regioner.

FAKTA:
Altus Intervention

• Verdensledende spesialist innen brønnintervensjonsteknologi
• 40 års erfaring i brønnintervensjon
• Etablerte teknologi- og innovasjonssentre i Stavanger og Houston
• 1000 ansatte globalt
• Drift i fire regioner: Norge og Danmark, Storbritannia og Vest-Afrika, Amerika, Midtøsten & Asia Pacific

Forrige artikkelEnda en riggjobb med 2/2-rotasjon i Norge
Neste artikkel– Vurderer å kjøpe rigg igjen

2 KOMMENTARER

  1. Kanskje på tide at Altus reviderer antall ansatte og får tatt inn igjen de som har blitt sagt opp det siste året.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR