Aker Solutions tar fullt eierskap av Newfoundland og Labrador-baserte AKCS Offshore Partner.,- Oppkjøpet vil støtte Aker Solutions’ vekstplaner i Nord-Amerika, og være grunnlag for videre ekspansjon i St. Johns og Atlantic Canada, sier Tore Sjursen, leder for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner i Aker Solutions.

– Dette er en forpliktelse fra Aker Solutions til å fortsette å investere i denne regionen for å tilby en best mulig støtte til våre kunder.

AKCS Offshore Partner var et partnerskap dannet av Aker Solutions, SNC-Lavalin og GJ Cahill & Co i 2002 for å følge kontrakter for olje- og gassindustrien i Atlantic Canada. Partnerskapet har tilbudt vedlikehold, modifikasjoner og drift (MMO) tjenester.

– Vi vil fortsette å levere ingeniørtjenester for vedlikehold og modifikasjonsprosjekter offshore Canada. Videre vil dette gjøre det mulig for oss å utvide lokal prosjektledelseskapasitet til å støtte alle Aker Solutions’ virksomheter i regionen, sier Erik Wiik, Aker Solutions’ regionale direktør for Nord Amerika.

AKCS Offshore Partner, som er basert i St John’s, Newfoundland og Labrador, har 48 ansatte. Alt personell som for tiden ansatt i partnerskapet får mulighet til å fortsette en karriere i Aker Solutions.

De økonomiske detaljene er ukjent.

I november i fjor annonserte Aker Solutions oppkjøpet av det St John’s-baserte selskapet Thrum Energy Inc. Etter oppkjøpet av Thrum Energy Inc og buy-out av AKCS Offshore Partner sysselsetter Aker Solutions mer enn hundre mennesker i St. John’s. Selskapet er også til stede i Calgary, Alberta.

– Vårt firmas arv ligger innenfor vanskelige og arktiske offshore miljøer, så videre vekst i Atlantic Canada-markedet en god strategisk tilpasning for Aker Solutions, legger Sjursen til.

Forrige artikkelJa til Jorvik-jakt
Neste artikkelOD bekrefter tørr Skagen-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR